Lammaslomat

 

Lammaspaimenlomalla pääset viettämään rauhallista ja rentouttavaa terveyslomaa ihmisrakkaiden lampaidemme kanssa. Kesä 2019 täyttyy jo hyvää vauhtia! Jäljellä ovat enää viikot 27 ja 29 ja 33->.

 

Lammaspaimenlomalla mieli lepää katsellessa lampaiden rauhallista laidunnusta. Lammaspaimenen tehtävänä on huolehtia lampaiden hyvinvoinnista päivittäin, siirtää lampaita eri laitumille ja tarkistaa lampaiden veden ja kivennäisten saanti. Tärkeä osa on myös lampaiden rapsuttelulla! Laumassa on lampaita, jotka ovat erittäin mielellään rapsuteltavina. Mökillä on myös muutaman kanan ja kukon parvi joiden hoito ja tuoreet munat suoraan pesästä kuuluvat mökkiläiselle. Jos kaipaat koirasta seuraa mökkeilyn ajaksi, me järjestämme seuraksesi mukavan ja suht rauhallisen mummukoiran rapsuteltavaksi. Halutessasi voit osallistua esimerkiksi perinteisten riukuaitojen tekoon ja laitumien pusikoiden raivaamiseen. Lampaiden hoidon ohella aikaa jää päivittäin runsaasti muuhunkin. Halutessanne voitte hyvin tehdä päiväretkiä lähiseudulle lampaiden jäädessä laiduntamaan ja kanojen kuopsuttelemaan.

Lampaiden hoito ei vaadi mitään ennakko-osaamista. Ohjeistamme paimenet hyvin loman alussa. Mökistä löytyy eläinten hoitoon liittyvä kansio, josta löytyy perusohjeet ruokintaan, hoitoon ja eläinten siirtelyyn myös kirjallisena. Aiheeseen liittyvää kirjallisuutta löytyy myös lisää mökiltä jos aihe kiinnostaa. Mikäli ongelmia ilmenee, olemme aina tavoitettavissa.

Lampaat laiduntavat mökin pihassa ja sen läheisyydessä sijaitsevilla niityillä. Kesälle 2019 lampaamme laiduntavat myös Fingrid Oyj:n sähkölinjojen alusia joihin on muodostunut niittykasvillisuutta. Niityt ovat monin paikoin hävinneet ja muuttuneet uhanalaiseksi maatalouden rakennemuutoksen vuoksi. Perinnebiotoopit ovat Suomen uhanalaisimimpia elinympäristöjä, ja jo 90% niistä on erittäin uhanalaisia tai äärimmäisen uhanalaisia. Haluamme osaltamme lisätä luonnon monimuotoisuutta ja parantaa sitä antamalla eläintemme laiduntaa ja edesauttaa niittyjen säilymistä. Voimalinjojen alapuolella sijaitsevat perinnemaisemat ovat merkittäviä luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjiä ja mm. perhoset ja linnut viihtyvät mökin alueella hyvin. Laidunalueeltamme löytyy myös arvokas suojeltu muinaisjäännös: 1700-luvulta oleva viiden kunnan rajapyykki.

Lammaslomat kestävät ma-su. Mökki annetaan vuokralaisen käyttöön ma kello 14 ja se tulee luovuttaa su klo 14 mennessä (kellonajat neuvoteltavissa joustavasti). Viikon hinta on kesällä 500e riippumatta paimenten määrästä (juhannusviikko 550e). Syksyllä ja keväällä viikko 450e. Paimenet tuovat omat petivaatteet. Mökin loppusiivous kuuluu paimenille. Tekemättömästä loppusiivouksesta veloitetaan 100e. Varauksen yhteydessä maksetaan 25% loman hinnasta varausmaksuna.

Lampaamme ja mökkimme ovat vakuutettuja, mutta jokaisen paimenen tulee huolehtia itse omasta vakuutusturvastaan.

Myös ruokapalvelu ja mahdollisuus lisämajoitukseen lähiseudulla on tarjolla halutessanne. Lisätietoja löytyy yhteistyökumppanit -välilehdeltä. Tarjolla myös lastenhoitopalvelua esimerkiksi vanhempien käydessä tutustumassa Valkeakosken monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Kesällä Valkeakoskella on mm. Työväen musiikkitapahtuma, kesäteatterin näytökset, Voipaalan taidekeskuksen näyttelyt ja Visavuoren upea miljöö.